Nieuws

SV Friesland organiseert 31e editie Visser-ijdagenloop

Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseert tijdens de komende Visserijdagen voor de 31e keer de Visser-ijdagenloop,  over 5, 10 en 16 kilometer, en dit jaar ook weer een jeugdloop van een kilometer.

Ieder jaar komen er 250 tot 350 lopers aan de start. De naam van de loop is twee jaar geleden veranderd in Visser-ijdagenloop, als eerbetoon aan de overleden Wybren Visser, die jarenlang veel werk heeft verzet voor deze loop. De start is bij de Waddenhal en inschrijven kan vanaf 17.30 uur. Deelname kost € 5. De jeugd krijgt een medaille en volwassenen kunnen na afloop een medaille kopen bij Josefien.

Onderweg zijn er twee verzorgingsposten met drinken (nabij het tankstation aan de zeedijk en de Kimswerder Mieden). Na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. De uitslag wordt op www.svfriesland.nl gepubliceerd. De start is om 19.00 uur voor de 10 en 16 km en om 19.05 uur voor de 5 km. Direct daarna start de jeugd voor de 1 km loop. Vrijwilligers van de SV Friesland zet de routes uit met kalkpijlen en/of bordjes en ondersteunt de loop met verkeerregelaars, en vrijwilligers die onderweg drinken aanbieden. Deelname staat open voor iedereen die een van de afstanden hardlopend kan afleggen. De loop wordt georganiseerd met steun van het Visserijdagencomité.

|Doorsturen