Nieuws

Suppen in Harlinger grachten

De acht charmante dames die zondag door Harlingen ‘peddelden’ komen uit Stiens en vormen een enthousiaste SUP-groep. SUP is kort voor Stand Up Paddling. De start was in de Bolswardervaart in de buurt van de Waddenhal. Na een aantal kilometers op de Elfstedenroute, was de eerste stop in de Kleine Voorstraat waar de dames bij ‘Ons’ genoten van koffie met gebak.

Door Joop van der Heide

(Foto’s: Joop van der Heide)

Dat leidde uiteraard tot de de uitspraak: ‘Nou dit mutte we d’r maar wel weer even áf suppen’. De supboarden zijn in verschillende afmetingen en prijzen verkrijgbaar. Sup-Groep Stiens peddelt op boarden van pakweg 300 euro. “We doen het als hobby en voor de fun; de prof boarden zijn natuurlijk aanmerkelijk duurder.”

Na het koffie-intermezzo moest een bezoek aan de Zoutsloot worden gebracht want een van de suppers woonde in de Zeilmakerstraat; ze werkte toen in de Trekpleister. Of er nog één van de elf steden werd ‘besupt’ (Franeker); daarover was de groep het in de Zoutsloot nog niet eens. Sup-Groep Stiens koos voor Harlingen vanwege de mooie singels, grachten en havens, omzoomd met prachtige panden en pandjes en de sfeer, net als de vele toeristen die dit seizoen Harlingen hebben ontdekt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda