Nieuws

Succesvolle opvoering musical ‘Maria’ in Midlumerlaankerk

De Protestantse Gemeente Harlingen-Midlum heeft afgelopen weekend op succesvolle wijze de musical ‘Maria, de kracht van de liefde’ op de planken gezet. In een volle Midlumerlaankerk zag het publiek het resultaat van hard werken.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

In totaal 35 zangers/spelers, 6 muzikanten en achter de schermen 26 ondersteunende medewerkers, zijn een aantal maanden druk bezig geweest met instuderen van teksten, liederen, muziekstukken, acteren, decor bouwen en nog vele andere zaken. Veel deelnemers hadden weinig of geen ervaring hebben met het fenomeen musical, en dus kan gesteld worden dat onder de bezielende leiding van Trudy Baard (muziek) en Klaas Hager (regie) een niet geringe prestatie is geleverd.

In de musical ‘Maria, de kracht van de liefde’ wordt het leven van Maria op bijzondere wijze vergeleken met dat van de hedendaagse mens. De vertolking van het Mariaverhaal door een reizend toneelgezelschap is verweven met de zorgen, problemen, verlangens en verdriet van het dorp waarin de voorstelling plaatsvindt. Kernboodschap is het geloof in de kracht van de liefde.


De leden van de pas gefuseerde gemeenten (gereformeerde kerk en hervormde kerk) hebben met de uitvoering van dit musicalproject de kernboodschap goed in praktijk gebracht. Het plezier en enthousiasme om dit met elkaar te doen straalde er af!

Het gelegendheidscombo onder leiding van Trudy Baard zorgde voor een stevig muzikaal fundament waarop de zang kon bouwen. Aangevuld met de regie-aanwijzingen van Klaas Hager ontstond een mooi kijk- en luisterspel. Een mooi decor, de kleding en goed licht en geluid gaven het geheel een aangename kleur.

Van jonge kinderen tot senioren, iedereen deed mee en had zichtbaar plezier in spel en zang. Het publiek werd verrast met frisse heldere stemmen, mooie duetten en solo’s en leuk gebrachte humor.
Het meerstemmige koorwerk gaf blijk van intensieve oefening en het resultaat klonk prima! Het beperkte toneeloppervlak werd goed benut door de grote groep. Na afloop kreeg de hele groep van het publiek een staande ovatie.

|Doorsturen

BuienradarAgenda