Nieuws

Stichting Visserijdagen Harlingen zet in op vrijwel volledig programma

De Stichting Visserijdagen Harlingen zet in op het aanbieden van een vrijwel compleet programma tijdens de Harlinger Visserijdagen, die van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 augustus worden gehouden. “Er zal worden afgeschaald als daar zwaarwegende redenen voor zijn, zoals de dan geldende coronamaatregelen en het budget dat bij elkaar moet worden gebracht”, meldt voorzitter Jules Dutrieux van de Stichting Visserijdagen Harlingen.

Een andere reden om af te schalen zou het aantal helpende handen kunnen zijn, laat de voorzitter weten. “Door de huidige situatie komen er veel extra zaken op ons af, zoals het handhaven van coronamaatregelen en dergelijke. Daar is in de fase van het maken van het veiligheidsplan en het aanvragen van de vergunning de nodige tijd extra in gaan zitten. Dat zal tijdens de Visserijdagen mogelijk ook het geval zijn. Daarom zijn we op zoek naar mensen die de organisatie voor een programmaonderdeel, dag, meerdere dagen of misschien wel alle dagen kunnen ondersteunen. Op dit moment hebben we een aantal trouwe vrijwilligers die op allerlei fronten helpen, maar dat aantal moeten we uitbreiden om alles door te laten gaan. Bijvoorbeeld de werkgroep Rommelhaven is na vele jaren gestopt, wegens allerlei persoonlijke redenen. Maar de activiteiten op de Rommelhaven zijn enorm belangrijk voor de Visserijdagen en de sfeer in de stad. Het WK-wrikken en het Klompzeilen gaan naar alle waarschijnlijkheid door, maar we zoeken mensen die ook de andere activiteiten kunnen oppakken.”

Daarom roept Visserijdagen Harlingen stadgenoten op zich aan te melden als vrijwilliger. Dit kan via voorzitter@visserijdagenharlingen.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda