Nieuws

Sterkste man Wout Zijlstra op Harlinger sportdag

Ongeveer 220 jongens en meisjes deden afgelopen woensdag mee aan een sportdag. Deze werd georganiseerd door Jongerenwerk Harlingen in samenwerking met JOGG (jongeren op gezond gewicht). De eerste klas-leerlingen van de RSG en de Maritieme Academie kregen onder andere een clinic Highland Games van Wout Zijlstra en zijn zoon.

Ook Nina de Vries ondervond hoe zwaar het is om boomstammen te slepen. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

De leerlingen mochten twee sporten kiezen, en er was genoeg te kiezen: fierljeppen, boogschieten, volleybal door VVH, varen op een skûtsje, bootcamp, streetdance, jiu jitsu kenmei door Johan Douma, tennis op de baan van Ready, zwemmen in het Derde Haad en een clinic Highland Games met niemand minder dan Wout Zijlstra, die in 1998 de titel sterkste man van de wereld op zijn naam zette. Ook Wout jr was aanwezig, die al aardig in de voetsporen van zijn vader is getreden; hij is inmiddels Nederlands kampioen discuswerpen.

De meeste sporten vonden in en rond de Waddenhal plaats. Vooral de Highland Games waren spectaculair om te zien. De leerlingen mochten hier gewichten hooggooien, discuswerpen en twee boomstammen van twee meter lang en 40 kg per stam over een parcours verslepen. Snelste dame was Nina de Vries met 19 seconden. Bij de heren gaven Barend Voordepoort en Ray Alkema van de Maritieme Academie elkaar niets toe. Zij eindigden gelijk met 9 seconden. De sportwedstrijden vonden onder ideale weersomstandigheden plaats. Er waren flesjes water en fruit.

|Doorsturen