Nieuws

Stella van Gent nieuwe gemeentesecretaris Harlingen

Het college van Burgemeester & Wethouders heeft vandaag S.C. (Stella) van Gent benoemd tot gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Harlingen. Stella van Gent is 50 jaar en treedt per 1 september aan.  Zij volgt Saskia van den Broek op die aan de slag gaat als directeur bij de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland. 

Stella van Gent is een ervaren bestuurder, manager en adviseur in de publieke sector. Zo was ze onder andere wethouder in Súdwest-Fryslân, manager en ambtenaar voor de gemeente Leeuwarden en runde ze een eigen adviesbureau. 

 

Burgemeester Ina Sjerps over de benoeming van Stella van Gent: “Wij zien in Stella een mensgerichte en natuurlijke verbinder en bruggenbouwer. Een persoon met karakter, iemand die oog heeft voor de omgeving, luistert, actief anticipeert en daarbij zelf altijd rechtop blijft staan”. 

 

Dit doet de gemeentesecretaris / algemeen directeur

In de gemeentelijke organisatie vervult de gemeentesecretaris / algemeen directeur een verbindende rol tussen het college van b&w en de ambtelijke organisatie. Deze persoon staat aan het hoofd van de ambtelijke organisatie (medewerkers) en geeft leiding aan het managementteam van drie afdelingsmanagers.  

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda