Nieuws

Stadsgidsen gluren bij de buren

Na opnieuw een jaar met gasten door Harlingen te hebben gewandeld, toog het stadsgidsenteam zaterdag 29 september naar Terschelling. De jaarlijkse excursie kreeg het thema ‘Gluren bij de Buren’.

Door Joop van der Heide

Het team op het strand van de Boschplaat. Vlnr achterste rij: Tiedo de Boer, Hans Burkels, Joop van der Heide, Paul Scheffer, Johannes Visser, Sjoerd van der Schaar, Anneke Visser, Jan de Groot, Cor Bolman, Dirk Hoekstra en Rinnie van der Meulen. Voor: Marlies van Bon, Willem Visser en Greet Stoker. Niet op de foto: Jan Meester en Jan Zeinstra. (Foto: Chris Scheepstra)

Dit jaar waren de partners ook van de partij en men genoot van het prachtige weer, het Wrakkenmuseum, de bus en strandrit met de Westbank-bus over de Boschplaat en de voortreffelijke lunch in de strandtent West aan Zee. Het bezoek aan de bunkerstelling Tiger was indrukwekkend en bijzonder leerzaam. Ook de uitleg van Chris Scheepstra op en aan de Boschplaat was interessant. De terugtocht bestond uit een buffet aan boord van de Friesland. Bij de inloop aan boord stonden de kapitein en een steward de reizigers op te wachten. Eén van de stadsgidsen bood het duo een ansichtkaart van de Harlinger gidsen aan: ‘Kom op verhaal in Harlingen’. Deze werd door de steward graag aangenomen maar de kapitein weigerde: “Ik heb niks met Harlingen.” Een merkwaardige opmerking van iemand die dagelijks Harlingen moet aan doen. Wellicht is de man beter op zijn plek op de veerboot naar Ameland of Schiermonnikoog, aldus de gids.

|Doorsturen

BuienradarAgenda