Nieuws

Squid Game in Harlingen

Squid Game komt naar Harlingen. Vrijdagavond 5 november kunnen jongeren in mfc Het Vierkant meedoen aan het razend populaire spel uit de Koreaanse serie. Vrijwilligers van het Jongerenwerk hadden nog wel wat overtuigingskracht nodig om het spel in Het Vierkant te mogen organiseren.

“Het is natuurlijk een hartstikke populaire serie die leeft onder jongeren”, legt jongerenwerker Ellen Uivel uit. “Tegelijkertijd heeft het spel ook een duidelijk gewelddadig aspect, waar we niet aan voorbij willen gaan. Tijdens de avond doen we daarom niet alleen de spellen uit de serie, maar hebben we het ook over de achterliggende thema’s. Hoe ga je om met groepsdruk, wanneer is een spel geen spel meer en waar liggen je eigen grenzen. Zo maken we die thema’s op een laagdrempelige manier bespreekbaar.”

De Squid Game van 5 november is er in ieder geval eentje mét spannende spellen maar zónder geweld. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Jongeren vanaf 13 jaar kunnen zich tot 5 november opgeven via jongerenwerk.harlingen@deskule.nl. Wacht niet te lang, want vol = vol!

|Doorsturen

BuienradarAgenda