Nieuws

Speelplezier spat eraf bij Second Life Jazz Band

Het eerste concert van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) in ’t Heerenlogement in Harlingen is zondagmiddag 8 maart een groot succes geworden. Het publiek heeft op deze historische locatie (gebouwd in 1650) genoten van een uitstekend optreden van de Second Life Jazz Band waar het speelplezier vanaf spatte.

De Second Life Jazz Band in ’t Heerenlogement. (Foto: Cor Dekker)

De Second Life Jazz Band was al eerder te gast geweest bij het CTJH, maar dat was nog in de tijd dat Trebol de thuisbasis was. Ook toen lieten de bandleden al horen dat zij het New Orleans-repertoire tot in de details beheersen. Zo goed zelfs dat zij het repertoire, dat in het begin van de vorige eeuw is ontstaan, niet klakkeloos reproduceren, maar er met frisse arrangementen een eigen draai aan weten te geven. De nummers blijven daardoor fris klinken zonder dat de herkenbaarheid ervan verloren gaat. De band blinkt uit in werkelijk uitmuntend samenspel. De muzikanten beheersen hun instrumenten tot in de perfectie en weten ook in solo’s regelmatig te verrassen.

Qua repertoire brachten zij in Harlingen een mooie mix van bekende en minder bekende nummers uit het New Orleans-repertoire. Maar ze maakten ook muzikale uitstapje naar Frankrijk, India en andere zuidelijke streken. De klassieker ‘St. James Infirmary’ beleefde een bijzonder mooie, langzame uitvoering waarbij het gruizige stemgeluid van zanger/trompettist Erwin Weggeman het nummer een extra dimensie gaf.

Zo werd het eerste concert van het CTJH op de nieuwe locatie een ware muzikale belevenis. Het CTJH sluit het seizoen op zondag 19 april af in ’t Heerenlogement met een dubbelconcert door het huisorkest The Roaring Twenties Ecperience en The Alluring Ajettes.

Max van den Broek

|Doorsturen

Buienradar



Agenda