Nieuws

Sleuteloverdracht anders dan anders

HARLINGEN - De eerste bewoners van de nieuwbouw in Dukdalf zijn al ‘te plak’. De oplevering van de appartementen, met prachtig uitzicht op het Wad, zit nu in de staart. Na een bouwperiode van anderhalf jaar levert de Bouwvereniging de 70 sociale huurappartementen op. De overdracht van de sleutel is anders dan anders: in verband met corona gebeurt dat gefaseerd. De bewoners van de laatste appartementen krijgen volgende week woensdag de sleutels.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Bij het aanbieden van de nieuwbouw appartementen in april 2019 was de animo groot. Alle appartementen waren in mum van tijd verhuurd. De appartementen - 58 met 2 slaapkamers en 12 appartementen met 1 slaapkamer - zijn ruim opgezet en helemaal van deze tijd. Inmiddels hebben 55 bewoners de sleutels ontvangen. 

Vanwege corona wordt de ondertekening van het huurcontract, op gepaste afstand, in de centrale hal van Dukdalf gedaan. Er gaat een medewerker van de Bouwvereniging mee met maximaal twee mensen. De medewerker geeft in de woning een korte uitleg. Afgelopen maandag hebben 14 bewoners de sleutels ontvangen van hun appartement aan de kant van de Spoorstraat. Woensdag 7 oktober worden de laatste 15 woningen uitgegeven. 

De Bouwvereniging timmert flink aan de weg met haar projecten. In Wijnaldum en Midlum vordert de nieuwbouw van 20 levensloopwoningen. Andere projecten die eraan komen: de Stationslocatie (samenwerkingsverband met Stichting Begeleid Wonen), Plan Zuid fase 3 bouw 93 sociale huurwoningen en appartementen, en toekomstig Almenum.

|Doorsturen

BuienradarAgenda