Nieuws

Sint Nicolaas Sprookje leeft voort

Het Harlinger Sinterklaassprookje beleefde vorig jaar zijn vijftigste editie. Het betekende tevens het afscheid van een groot aantal acteurs en medewerkers. Er dreigde zelfs een eind te komen aan deze jarenlange traditie. Dat mag niet gebeuren, vonden onder anderen Barry Bergsma en Kirsten Garcia Valdes.

Door Ubbo Posthuma

Alle medewerkers tijdens de repetitie voor het Sint Nicolaas Sprookje. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Ze wisten, onder andere via Facebook, een enthousiaste ploeg bij elkaar te krijgen om het sprookje voort te zetten. “We kijken met trots en respectvol terug op al de jaren dat het sprookje werd uitgevoerd”, zegt Kirsten. “Het is nu aan ons om het voort te zetten.” Er meldde zich een nieuwe regisseuse, Hanneke de Man (theaterdocent). En volgens de spelers doet zij het met een verfrissende blik. De repetities zijn al in volle gang en er wordt hard gewerkt om er weer wat moois van te maken.

 

Het bestuur bestaat uit Barry Bergsma en Kirsten Garcia Valdes. De acteurs zijn Jelle Tolsma, Jellie Westra, Elke Oord, Bea Oord, Vallery Braet, Mirande de Blaauw, Celia van Lijnschoten, Joys Polet, Jan van Gelderen, Iemke Pieter Zeilemaker, Barry Bergsma, Miranda van der Hoek, Romy de Boer en Saskia Frölich. De kostuums worden verzorgd door Margriet Vlieger, Ramon Burrie, Tineke van der Wal en Annemarie Kok. Het decor wordt gemaakt door Wiebe Sietsema, Bas Koudenburg en Jerry van Dijk. Iedere maandag werken ze in een loods aan het decor.

 

“Barry en ik hebben alle basisscholen in de gemeente Harlingen benaderd”, vertelt Kirsten. “Het leuke is dat er een school van Vlieland speciaal over komt om de voorstelling bij te wonen. Deze week gaan we de bedrijven langs voor sponsering en prijsjes voor de verloting. Van de opbrengst willen we volgend jaar de 52e editie weer gaan houden. Een sponsor heeft zich al bereid verklaard ons te helpen, namelijk Olaf Hermus van de Jumbo. Daar mogen we zelfs de voorverkoop van de entreebewijzen aan de infobalie doen. Hoe geweldig is dat?”

 

De voorstellingen vinden plaats in stadsschouwburg Trebol. Voor de basisscholen is dit op donderdag 29 november met overdag twee voorstellingen. Op vrijdagmiddag 30 november wéér voor de basisscholen. Op vrijdagavond 30 november en zaterdagavond 1 december een voorstelling voor iedereen. Aanvang 20.00 uur. Om zeker te zijn van een plaatsbewijs is het aan te raden deze in de voorverkoop aan de infobalie van Jumbo alvast te halen. Het is niet ondenkbaar dat de kaartjes op de dag van uitvoering aan de kassa van Trebol (vanaf 19.30 uur) niet meer voorradig zijn en dat zou een teleurstelling betekenen.

Tot slot laat Kirsten weten de magie van het Sint Nicolaas Sprookje te laten voortleven in de harten van de kinderen. “Daar staan we voor en daar doen we het voor.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda