Nieuws

Seun & Steun roept op: omkijken naar elkaar!

Kees Lugtmeier, secretaris Seun & Steun roept medeburgers op zich van hun beste kant te laten zien.

“Nu de samenleving ontwricht raakt door het coronavirus, denk ik, dat zoveel mogelijk burgers méér dan gewoonlijk moeten omkijken naar medeburgers, die mogelijk kwetsbaar zijn en hulp goed kunnen gebruiken”, aldus Lugtmeijer.

“Het gaat vooral om hoogbejaarden, maar ook mensen met ziekten, die verhoogd kwetsbaar zijn. Bezoek aan deze mensen wordt afgeraden, maar ook zij kunnen problemen hebben met zich onder de mensen te begeven. Zo kan de gang naar de supermarkt of reizen met bus of trein spanning opleveren.”

“Het is fijn, als we aanbellen bij iemand, die misschien wel blij is dat u dit doet. Stap dan na het aanbellen even 2 meter achteruit, zodat u de persoon die de deur opent zonder risico te woord kunt staan. Vraag of u ergens mee kunt helpen. Voorbeelden te over, bijvoorbeeld: een boodschap doen, hond uitlaten, container bij de weg zetten en weer ophalen, met iemand naar een belangrijke afspraak rijden. Ik denk, dat het ook op de weg van de media ligt medeburgers op te roepen zich van hun beste kant te laten zien.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda