Nieuws

Scouting De Ontdekkers krijgt bezoek uit Zuid-Afrika

HARLINGEN - De welpen van scouting St. Michiel, Lioba en de Junioren van de Ontdekkers Harlingen kregen vorige week bezoek van twee girls-guides uit het Zuid-Afrikaanse Middelburg.

Tot slot gingen we met z'n allen op de foto. Een hele speciale foto met hun mascotte Tessie, een klein beertje van meer dan 18 jaar oud, die overal mee op reis gaat.

Gabby Henderson en Morongwe Raphasha hadden dertig uur gereisd om Nederland te bezoeken. Zij zijn hier om te kijken hoe scouting hier is georganiseerd. Tijdens hun reis worden ze begeleid door Chris, Rudi en Merijn van Stichting iNZet. Samen met heb reisden ze langs een aantal scoutinggroepen en bezochten ook bezienswaardigheden  in Nederland. Stichting iNZet heeft een vriendschapsverband met deze scoutinggroep in Zuid-Afrika. Leden ervan komen al sinds 2003 met zekere regelmaat op visite of op doorreis. 

De gasten bezochten eerste de welpen en werden door hen ondervraagd over zowel scouting als hun leven in Zuid-Afrika. Zij leerden de welpen een ‘handenklapliedje’ en ze kregen van de welpen een aandenken in vorm van een welpenbadge en insigne en een groepsfoto.

Na dat bezoekje gingen de gasten naar de Junioren. Ook zij hadden allerlei vragen bedacht voor   Gabby en Morongwe. Na alles beantwoord te hebben, leerde Morongwe de leden tellen in Tswane en een klapspelletje. 

Daarna mochten de leden hun presentjes, een tegeltje dat zij hadden gemaakt, aan de gasten overhandigen. Tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt. Een hele speciale foto met hun mascotte Tessie, een klein beertje van meer dan 18 jaar oud, dat overal mee op reis gaat. 

Scouting De Ontdekkers is nog op zoek naar enthousiaste plusleden en gemotiveerde leiding. Meer informatie bij Mariek, 0645247349. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda