Nieuws

‘Schoongezicht’ bij Piet Paulusma

Tegenover het huis van Piet Paulusma staat sinds kort een landschapsframe van ‘Supporter van Schoon’. Dit ‘100% schoongezicht’ werd daar geplaatst omdat de Harlinger weerman voor NederlandSchoon zijn eigen schoongebied aanmaakte, en op die manier zijn woonplaats Harlingen zwerfafvalvrij houdt. Met het landschapsframe bedankt ‘Supporter van Schoon’ Paulusma voor zijn inzet om Friesland zwerfafvalvrij te maken.

(Foto: Bram Oostdijk)

Piet Paulusma is een echte ‘Supporter van Schoon’ omdat hij zich erg inzet voor een zwerfafvalvrije omgeving. Hij heeft zijn schoongebied vastgelegd op de website van Supporter van Schoon en houdt zijn buurt echt netjes. “Piet laat zien dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren aan een schonere omgeving. Met zijn enthousiasme inspireert en motiveert hij anderen om samen te werken en zo een honderd procent zwerfafvalvrij Friesland te realiseren”, aldus de betrokken partijen.

Piet Paulusma: “Als trotse Harlinger beschouw ik het als vanzelfsprekend dat ik mijn steentje bijdraag aan een zwerfafvalvrije omgeving, maar het is de samenwerking die het verschil maakt. Ik vind het fantastisch dat zoveel mensen zich met elkaar inzetten om Friesland zwerfafvalvrij te maken. Ik hoop dat nog meer Friezen ons voorbeeld zullen volgen en hun eigen stukje schoongebied vastleggen. Op die manier gaat onze zwerfafvalvrije missie zeker slagen.”

De komende tijd worden meer Supporters van Schoon voor het voetlicht gebracht en beloond met een persoonlijk 100% schoongezicht. De transparante schoongezichten worden op diverse plekken in Friesland neergezet, functionerend als een levensecht landschapsschilderij. Het benadrukt de mooie omgeving en nodigt passanten uit om stil te staan bij de schoonheid ervan. Bovendien spoort het hen aan de omgeving zelf ook schoon te houden. De frames gaan zoveel mogelijk op in de natuur en zijn geproduceerd van duurzaam materiaal.

Net als Piet Paulusma kan iedereen zijn of haar eigen stukje schoongebied vastleggen, met als doel Friesland volledig schoon te houden (zie supportervanschoon.nl).

De Friese gemeenten slaan de handen ineen voor een gezamenlijk doel: een zwerfafvalvrij Friesland. Deze ambitieuze aanpak is ontwikkeld door NederlandSchoon en wordt in samenwerking met Circulair Friesland, de Friese gemeenten, Omrin en de Friese Milieu Federatie in gezamenlijkheid uitgerold. Er zal nauw worden samengewerkt met ondernemers uit de regio, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers. Iedereen doet mee. Want alleen door samen te werken, kunnen we het verschil maken voor een echt schoon Friesland. De eerste stap werd afgelopen maand gezet tijdens de lancering van Friesland 100% zwerfafvalvrij bij Beachclub Lemmer. Meer informatie op www.supportervanschoon.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda