Nieuws

Schaatstrainingsclub De Eskimo’s viert 50-jarig jubileum

HARLINGEN/FRANEKER – Schaatsvereniging De Eskimo’s bestaat een halve eeuw. Het is een gezellige schaatsclub voor zowel recreanten als wedstrijdrijders. Er is een groeiend aantal (jeugd)leden. Beginners maar ook gevorderden kunnen bij STC De Eskimo’s hun schaatstalenten verbeteren en onderhouden. De ijstrainingen worden gegeven in de Elfstedenhal in Leeuwarden. 

STC De Eskimo’s afgelopen vrijdag in de Elfstedenhal. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

 

“Rondom ons jubileumjaar hebben we verschillende activiteiten georganiseerd”, vertelt penningmeester Folkert Hoekstra. ”We hebben shorttrack-clinics gegeven en we hebben proeflessen aan potentiële nieuwe leden gegeven. In december 2017 hebben we de leden getrakteerd op bowlen en een lopend buffet waar we met erg veel plezier op terugkijken. Verder hebben trainers en bestuursleden zich als vrijwilliger ingezet bij ‘De Schaatsbattle’ in de voorjaarsvakantie.”

 

Als afsluiting van het seizoen 2017-2018 werd afgelopen vrijdagavond een estafette-ploegenachtervolging georganiseerd in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Voor dit evenement hadden zich 62 van de 100 leden opgegeven. De sportieve prestaties werden na afloop beloond met medailles voor de jeugdleden en smakelijke prijzen voor de winnaars van de estafette.

Eerste bij de kinderen werd Watse Westra, gedeeld tweede Tim Postma en Fayona Kingma en derde Levy Bijland.

Volwassenen: 1) Geert Postma, Hannes Retzlaf en de ex-basisspeler van sc Cambuur Broer Jullens; 2) Pytsje Frankena, Hessel Westra en Wiecher Visser en 3) Anna Regts, Eelke Westra jr. en Hendrik Jellema.

 

“Mede dankzij onze nieuwe sponsoren J. & S. Apparatenbouw in Harlingen en Regts Professioneel te Franeker, hebben we onze leden tegen gereduceerd tarief in nieuwe schaatskleding kunnen steken”, vertelt voorzitter Frits Bijland. “Door een bijdrage van De Stichting De IJsclub te Leeuwarden zijn we een kledingruilsysteem voor de jeugd opgestart.”

 

Zomertraining

Na een maandje ‘rust’ wordt half april/begin mei de zomertraining weer gestart. Men gaat skeeleren op de skeelerbaan in Harlingen, fietsen en er komt een bootcamp waarbij de nadruk ligt op het trainen van de schaatsspieren en conditie.

Meer informatie op www.facebook.com/stceskimos en via stc-eskimos@hotmail.com. Leuk om nog even te vermelden is dat de bekende schaatscoach Jildert Anema nog steeds tot de leden van De Eskimo’s behoort.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda