Nieuws

Sail InZicht komt op stoom

HARLINGEN - De basisscholen in de gemeente Harlingen hebben deze week lesmateriaal ontvangen ter voorbereiding op Sail InZicht, van 2 tot en met 13 juli. Om alle kinderen en docenten alvast in de maritieme sfeer te krijgen hebben ze van de organisatie van de Tall Ships Races een schatkist ontvangen met hierin lesmateriaal met een maritiem thema. Verder in de planning een maritieme dag met allerlei activiteiten en een captain’s dinner in het Entrepotgebouw.

Sail InZicht wordt georganiseerd in aanloop naar The Tall Ships Races Harlingen. Het Entrepotgebouw aan de Willemshaven staat deze twee weken bol van culturele workshops, lezingen en entertainment voor zowel jong als oud. De eerste week zullen alle leerlingen van de basisscholen in Harlingen een maritiem programma volgen, waarna in de tweede week de eerste- en tweedejaars leerlingen van rsg Simon Vestdijk en de Maritieme Academie volgen.

 

Sail InZicht is voor het algemene publiek te bezoeken op zaterdag 7 juli tijdens Maritiem InZicht. Tijdens deze dag zijn er allerlei activiteiten op de Willemshaven, waaronder open schip op het opleidingsschip de Máxima van de Maritieme Academie en de Sittard van het Zeekadettenkorps. Verder een presentatie op de Willem Barentszwerf en over de walvisfontein op het Zonnepontje Jonge Seun. Ook is het mogelijk (onder begeleiding) te varen in een optimist (zeilbootje) van de Watersportvereniging.

 

Op woensdagavond 11 juli wordt ‘Heel Harlingen eet Captain’s dinner’ georganiseerd. Aan grote tafels in het Entrepotgebouw kunt u aanschuiven om een echt Captain’s dinner (kapucijners met spek, prei, ui, piccalilly, augurken, etcetera) te eten. Het diner wordt georganiseerd in samenwerking met Eetcafé Nooitgedagt en rsg Simon Vestdijk Harlingen. Ook wordt er op deze woensdagavond in alle verzorgingshuizen en wooncentra een captain’s dinner aangeboden. Tickets voor het diner in het Entrepotgebouw zijn binnenkort verkrijgbaar via VVV Harlingen.

|Doorsturen