Nieuws

RSH krijgt ‘Boei’ en Jacob Roorda krijgt draagspeld

HARLINGEN - Radio Stad Harlingen heeft de ‘Boei van Harlingen’ gewonnen. Deze jaarlijkse prijs is vandaag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen uitgereikt. Stadsfilmer Jacob Roorda ontving de gemeentelijke draagspeld.

De Boei van Harlingen wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of personen die de gemeente Harlingen op positieve wijze onder de aandacht weten te brengen. Radio Stad Harlingen zit al meer dan dertig jaar in de ether. De vele vrijwilligers werken vol passie aan een uitgebreide programmering met muziek en opinie. “Wie Harlingen echt van binnenuit wil doorgronden, zou moeten luisteren naar de veelzijdige programma’s van RSH”, aldus de gemeente Harlingen.

Jacob Roorda ontvangt dit jaar de gemeentelijke draagspeld. De gemeente reikt de draagspeld uit aan diegene die zich op bijzondere wijze inzet voor de Harlinger samenleving. Jacob Roorda heeft als filmmaker de geschiedenis van Harlingen en het leven van de Harlingers in talloze tekeningen en films vastgelegd. “Hij is daarmee een ware chroniqueur van het dagelijks leven in onze gemeente”, stelt het college van burgemeester en wethouders.

|Doorsturen

BuienradarAgenda