Nieuws

Rinia Fietsen opent winkel in Harlingen

Harlingen krijgt vrijdag 11 mei een nieuwe fietsenzaak. Rinia Fietsen opent dan de deuren van het voormalige pand van Profile op Grote Bredeplaats 16. Eigenaar Timen Rinia is vierde in het geslacht van fietsenmakers uit Makkum.

Op 1 mei kreeg Timen de sleutel van de winkel. Exact 125 jaar geleden, ook op 1 mei, ontving zijn grootvader de sleutel van het pand in Makkum. Toen Timen hoorde dat het pand in Harlingen leeg stond, greep hij zijn kans. “We hebben altijd al veel klanten uit Harlingen”, zegt de 32-jarige ondernemer. “Vooral wat betreft racefietsen kwam men vaak bij ons in Makkum. We zijn dan ook blij dat we op deze mooie locatie in de binnenstad onze klanten kunnen bedienen.”

 

Rinia staat al jaren bekend voor zijn vakmanschap, service en een breed assortiment. Met name Koga en Batavus, zowel gewone fietsen als e-bikes, en Urban Arrow bakfietsen behoren tot het assortiment. “Maar ook de Beixo vouwfietsen, zonder ketting, speciaal gemaakt voor de ouwe seunen”, lacht Timen, die gezien zijn humor in Harlingen thuishoort.

 

De showroom wordt niet volgestouwd met fietsen. Mocht er iets niet zijn, dan is één telefoontje naar Makkum genoeg om het  product binnen 24 uur in Harlingen af te leveren. De werkplaats zit achterin de winkel en Rinia verhuurt ook fietsen. Wat dat betreft zit men naast het VVV-kantoor op de juiste locatie. Bij aankoop van een rijwiel krijgt men 12 maanden lang geen kosten bij mogelijke reparaties en gratis onderhoud.

 

Op 27 mei wordt het 125-jarig bestaan van Rinia Fietsen in Makkum groots gevierd. Belangstellenden uit Harlingen zijn ook van harte welkom en kunnen een uitnodiging krijgen in de zaak op de Grote Bredeplaats.

Timen zal zich in eerste instantie in Harlingen bezighouden met de opstart van de zaak. Later zal Iwan Koopman de honneurs waarnemen, zowel verkoop als reparaties. Overigens laat Timen weten dat jongeren vanaf 16 jaar die iets voor het vak voelen, contact met hem kunnen opnemen.

 

Voor jongeren is er een kleurplaat in de HC van vrijdag 4 mei en de prijzen zijn beslist niet kinderachtig. Er worden drie kinderfietsen verloot: voor 0-4 jaar, 4-8 jaar en 8-12 jaar. De fietsen zijn van het merk Cube. De kleurplaat kan ingeleverd worden in de winkel.

 

De nieuwe fietsenzaak zal op vrijdag 11 mei om 12.00 uur officieel worden geopend. Dit met muzikale medewerking van shantykoor de Skúmkoppen, waar de vader van Timen al jarenlang deel van uit maakt en veelal het hoogste lied zingt. De opening gaat gepaard met een hapje en drankje.

 

Rinia Fietsen is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op koopavond (donderdagavond).

 

Grote Bredeplaats 16 in Harlingen - 06-15259945 - www.riniafietsen.nl - info@riniafietsen.nl

|Doorsturen