Nieuws

Renovatie Koningsbrug begonnen

HARLINGEN - De renovatie van de Koningsbrug is van start gegaan. Beenen BV gaat de werkzaamheden uitvoeren. Het bedrijf uit Heerenveen is gekozen uit in totaal vijf bedrijven die zich hadden ingeschreven voor de klus. Het werk is onderdeel van het project N31 Harlingen.

Door de komst van de nieuwe N31 met het nieuwe aquaduct, wordt de verbinding waarin nu de Koningsbrug is opgenomen geschikt gemaakt voor landbouwverkeer met lokale bestemming. Voor fietsers en voetgangers is een apart fiets- en voetpad aangelegd over de Koningsbrug zodat er geen onveilige situaties ontstaan. 

 

De Koningsbrug is meer dan 60 jaar oud en kan dus wel een opknapbeurt gebruiken. Voor de bediening van de Koningsbrug installeert Beenen B.V. een nieuwe elektrotechnische installatie die voldoet aan de eisen van deze tijd. Ook verzorgt het bedrijf het ontwerp van de complete elektrotechnische installatie, de ontwikkeling van de besturingssystemen en de realisatie op locatie.

 

De elektrotechnische, afsluitboom en bedieningsinstallaties worden compleet vervangen. De uitvoering van het project wordt vanuit Heerenveen gecoördineerd. Buiten op locatie wordt een eigen team van monteurs ingezet met ondersteuning van regionale onderaannemers.

 

Het werk is inmiddels gestart. Het verkeer ondervindt hier niet veel hinder van. Dit verandert wanneer de brug wordt getest op veilig gebruik. Tijdens deze dagen is er geen tot beperkt fietsverkeer mogelijk. Houd hiervoor de HC in de gaten. Naar verwachting is de renovatie deze zomer gereed.

|Doorsturen