Nieuws

Reddingbootdag trekt nieuwe donateurs

De Harlinger Reddingbootdag werd afgelopen zaterdag druk bezocht. Er was veel belangstelling voor het prachtige werk van de Harlinger KNRM. Ook de historische reddingboot Lilla Marras voer dit jaar voor de eerste maal mee met enthousiaste donateurs.

Op de wal stond een varend model van de Wiecher en Jap Visser-Politiek. Bezoekers konden een bod doen op een door Bonne Sietzema gemaakt vogelhuis in de vorm van een reddingboot. Jeroen Kuiper ded een bod van 150 euro, en dit kon worden bijgeschreven bij het bedrag dat nodig was voor de aanschaf van twee nieuwe draadloze helmen.

Er werd veel gebruikgemaakt van de mogelijkheid een tochtje te maken met de onlangs gemoderniseerde reddingsboot Wiecher en Jap Visser-Politiek, de Chios en de historische reddingboot Lilla Marras. In de winkel werden souvenirs verkocht en ook de opbrengst van de catering droeg bij aan de opbrengst van de open dag: 1375 euro. De KNRM organiseerde de dag dsamen met medewerkers van de brandweer en ambulancepersoneel. Ongeveer 350 bezoekers maakten een tochtje in een reddingboot en de KNRM telde zestien nieuwe donateurs.

(Foto’s: HC - Henry Drost)

|Doorsturen

BuienradarAgenda