Nieuws

Raad fluit B en W terug: huiswerk voor combi hotel/gemeentehuis moet over

HARLINGEN – De koers naar een gemeentehuis onder één dak met een hotel aan de Westerzeedijk is te kort door de bocht. De raad stuurt het college van B en W daarom bij, en legde vanavond in de raadsvergadering een aantal eisen op tafel. De gemeente moet haar huiswerk opnieuw maken, en daarbij de inwoners van Harlingen betrekken.

De gemeente is toe aan nieuwe huisvesting. Het college van B en W had de focus op een combinatie van gemeentehuis/hotel aan de Westerzeedijk. Dat leidde tot commotie, en het college is bijgestuurd middels een amendement van PvdA, CDA, VVD, HOOP, ChristenUnie en Wad’n Partij Harlingen.

Zij vinden het onvoldoende duidelijk waarom andere scenario’s dan de hotel-combi zijn afgevallen. Het college van B en W moet daarom één en ander inzichtelijk maken, zonder op voorhand te koersen op een combi hotel/gemeentehuis. Daarnaast moet er in september een proces van burgerparticipatie starten. Daarnaast krijgt ook de raad een vinger in de pap, en uiterlijk 1 november 2019 moet er een plan liggen waarin staat hoe dat gebeurt.

Meer in de HC van vrijdag.

|Doorsturen