Nieuws

Raad bevriest tarief camperplaatsen

Een camperplaats in een mooie stad op een mooi plekje voor een mooie prijs? Het tarief van de camperplaats aan de vissershaven wordt niet verhoogd. Het college van B en W wilde het tarief verhogen naar 15 euro per dag. Maar een raadsmeerderheid hield het tarief met een amendement op 10 euro.

Die beslissing viel na een lange discussie. Wat meningen: zo’n mooie plek mag wel wat kosten. Er zijn weinig voorzieningen dus een tientje is meer dan genoeg. Je moet geen toeristen wegjagen met te hoge tarieven. Camperaars geven geld uit in de stad. En volgens een ander juist weer niet want ze nemen boodschappen zelf mee. Wethouder Harry Boon zag wel wat in een ander amendement, van de Wad’n Partij: eerst maar eens een verhoging met € 2,50. “Willen wij die toeristen hier in Harlingen hebben”, zei Tjepke van der Pol (D66) over toeristen die niet 2,50 meer willen betalen. “Ik ben er heel gauw klaar mee. Zoek alsjeblieft een leuk plekje in Franeker zou ik zeggen.” En zo kwamen er wel meer meningen en gevoelens in de discussie naar voren, en vrijwel geen harde cijfers of onderzoeken, die er toch wel zijn. Een blik op een andere camperplaats kan overigens ook verhelderend werken. Neem de camperplaats in Leeuwarden. Ook een tientje, ook aan het water. Wat verder van het centrum, maar met speeltuin om de hoek, gratis wifi en elke dag vier gratis broodjes bij de Jumbo, en veel kortingen bij allerlei zaken in de stad.

Overigens blijft parkeren in Harlingen op de ‘Harlinger hoogtijdagen’ gratis. B en W wilden daar een eind aan maken, maar een raadsmeerderheid stak daar een stokje voor. Parkeren blijft gratis op de Vlootdag, de zaterdag van de Visserijdagen en tijdens het Straatfestival en de Zoutsloter Kerstmarkt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda