Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor twee konijntjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: twee konijntjes

Vorig jaar in augustus 2019 werden er bij ons in de opvang vier leuke jonge konijntjes geboren waarvan de moeder een paar weken daarvoor op straat gevonden was. Over het algemeen worden dieren bij ons vrij snel herplaatst, zeker als ze jong zijn. Twee van deze leuke konijntjes zitten echter nu nog steeds bij ons.

Qua karakter van de beide konijntjes is dit niet goed voor te stellen, maar dit is waarschijnlijk vanwege de verzorging die hun vacht vraagt. Het gaat namelijk om (kruising) Angorakonijnen. Deze moeten zeer regelmatig geborsteld worden en daarnaast ook nog eens regelmatig getrimd/bijgeknipt (u kunt er natuurlijk ook voor kiezen de vacht altijd 
lekker kort te knippen, voor u en konijn waarschijnlijk veel prettiger).

Omdat beide broers elkaar op een gegeven moment niet zo leuk meer vonden, zaten ze de laatste tijd ook nog eens apart gehuisvest, iets wat wij voor onze konijnen absoluut niet wensen. Gelukkig voor Randy kwam er een aantal weken geleden een leuke jongedame binnen, Gya, die nu gezellig samen met hem in de ren zit! In het begin vond Randy zijn nieuwe vriendinnetje wat spannend, maar inmiddels zijn het goede vrienden geworden en begint de liefde steeds meer te groeien. Ze zoeken nu dan ook samen een plekje waar ze hun nieuw gevonden geluk voort mogen zetten.

Beide konijnen zijn erg lief en laten zich graag aanhalen. Gya is wat zelfverzekerder dan Randy en komt altijd direct naar je toe, waar Randy soms even tijd nodig heeft. Beide konijnen zijn vrolijk en nieuwsgierig, maar niet heel erg druk. Vooral Gya zou ook erg geschikt zijn voor kinderen, Randy kan ook bij kinderen, maar jonge en/of drukke kinderen zal hij waarschijnlijk wat spannend vinden.

Voor Randy en Gya zijn wij bij voorkeur op zoek naar een plekje waar ze gezellig bij iemand in huis komen te wonen en daarbij lekker veel los in huis mogen lopen. In een gemiddeld buitenverblijf is de vacht van Randy namelijk moeilijker te onderhouden, vanwege vuil en water in zijn vacht.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda