Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Sivar

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Sivar, een leuke bulldog met wel een gebruiksaanwijzing.

Sivar is een gecastreerde Amerikaanse Bulldog reu van 5 jaar jong. Hij is een heerlijke lompe goedzak die helaas echt te lomp was voor de kleine kindjes in huis. We zoeken voor Sivar een gezellig huishouden waar er veel tijd voor hem zal zijn.

Sivar is vriendelijk en lief en een heel gezellige en aanhankelijke aanwinst voor het huishouden. Eenmaal gewend in huis zal hij zijn huis en mensen wel goed bewaken. Hier in de opvang zien we ook dat Sivar duidelijk een voor- en afkeur heeft voor mensen. Voor kleine kinderen is Sivar dus echt veel te sterk en lomp, maar vanaf een jaar of 12 zal waarschijnlijk een stuk minder problemen geven. Maar houd er ook dan rekening mee dat zij hem niet uit kunnen laten!

Sivar is goed getraind en kent de basiscommando’s. Ook spelen vindt hij helemaal te gek! Dan komt hij los en zie je ook zijn vrije en ontspannen kant. Hij vindt alles leuk om mee te spelen: touwen, takken, ballen, water. Ook zwemmen behoort tot zijn hobby’s. Hij kan prima even alleen thuis zijn, en is gek op buiten zijn. Een grote afgezette tuin zal dan ook echt een pluspunt zijn voor zijn nieuwe huis. Mee naar buiten is ook hartstikke leuk, hij kan makkelijk mee in de auto en gaat graag mee op stap voor een mooie wandeling. Sivar kan wel erg sterk zijn aan de lijn, maar kan ook keurig meelopen zonder trekken.

Sivar kan echt niet bij andere honden, hij kan dus niet naar het bos of een losloopgebied. Dat is voor alle partijen niet leuk. We raden sterk aan om hem uit te laten met een muilkorf. Sivar kan het best uitgelaten worden op rustige plekken waar hij weinig tot geen andere honden tegenkomt. Of gewoon lekker op zijn eigen erf, of in zijn eigen grote tuin uitgelaten worden.
Samenvattend is Sivar een leuke, lieve en vriendelijke reus. Een grote afgezette tuin of erf waar hij vaak in mag verblijven is een pre, spelen en knuffelen moeten tot de dagelijkse activiteiten behoren, en een warme zachte mand om lang in te kunnen snurken moet altijd klaar staan. In dit huis voor hem dus geen andere huisdieren, en geen kleine kinderen.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda