Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Serafina

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Serafina.

Wat een beauty om te zien en wat hoort ze het totaal niet als we tegen haar praten, geen complimentje kan ze in ontvangst nemen. Gelukkig wel de aandacht, liefde en aaien!
Ze is van origine een buitenlands poesje, door circusmensen meegenomen en zo in Nederland beland. Helaas ging het niet goed in de grote populatie van katten. Daarna is ze herplaatst als binnenpoes, maar ze wil toch naar buiten toe, ze werd ongelukkig van het opgesloten zitten. Nu adviseren wij normaliter dove katten beter te huisvesten als binnenkatten, maar als dat niet bij de aard van het beestje past, moet er naar andere oplossingen gekeken worden. Voor Serafina betekend dit of een goed afgezette tuin of landelijk wonen, zodat ze geen verkeersslachtoffer gaat worden.

Serafina is een lieve poes, wel een beetje zelfstandig komt ze over, maar ze moet ook nog wel wennen aan het asielleven. Als we haar aandacht geven leeft ze op en geniet zo van aaien en persoonlijke aandacht! Ze zoekt een huishouden waar ze genoeg aandacht, liefde en lekker eten krijgt, en de mogelijkheid om dagelijks de frisse lucht in de gaan. Uiteraard het liefst met een afgezette tuin, dat is toch altijd veiliger.

We plaatsen haar niet bij kleine kinderen, ze kan namelijk ook pittig zijn met spelen en dan (per ongeluk) happen of je been of hand grijpen. Ook bij andere katten wonen kan goed gaan of juist niet. Als Serafina namelijk slaapt moet een andere kat haar niet storen, hier schrikt ze namelijk van. Maar juist het ruige spel zou beter te reguleren zijn als een andere kat haar juist grenzen leert, die wij als mens niet kunnen overbrengen.


Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen