Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Sascha en Theo

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week vragen we aandacht voor Sascha en Theo, twee heel vrolijke grasparkieten.

Sascha en Theo zijn twee hele vrolijke grasparkietjes, die samen op zoek zijn naar een nieuw huisje. Deze twee mannen zijn vlak na elkaar bij ons binnengekomen en aangezien grasparkieten zeer sociale dieren zijn, zijn ze hier gekoppeld. Sindsdien zijn ze zeer happy samen, ze keuvelen de hele dag!

Qua woonwensen zijn de beide mannen vrij makkelijk, ze hebben maar een paar eisen, namelijk een ruime kooi/volière, elke dag vers water en voer, wat speelgoed in de kooi en ze zijn graag in de buurt van mensen. Echt handtam zijn ze niet, maar je kunt wel dichtbij komen en ze zijn wel geïnteresseerd in mensen. Mogelijk kunnen ze met enig geduld nog wel wat meer het vertrouwen in hun verzorgers krijgen, dan kunnen ze ook lekker los in huis vliegen. Aangezien de parkieten binnen gehuisvest worden kunnen ze niet direct naar een buitenvolière, dit zou echt al wat te koud zijn. Volgend voorjaar zou dit natuurlijk wel kunnen.
Hier in de opvang zijn ze allebei vrij stabiel, ze zijn niet bang voor een kat en zelfs grote honden vinden ze geen probleem! Ze blijven rustig op hun stok zitten kijken naar wat er nu weer allemaal voorbij loopt.

Voor onze vogels vragen wij geen vergoeding, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda