Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor ‘reuzenlabrador’ Santos

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Santos, een soort reuzenlabrador.

Santos is een prachtige verschijning om te zien: een soort zilverkleurige reuzelabrador reu van 2 jaar jong. Een mooie grote jongen voor de juiste eigenaar.

Santos heeft al een heel leven achter de rug, vol verschillende eigenaren. Dat heeft hem natuurlijk geen goed gedaan. Steeds doorgegeven aan de ander en steeds net niet op de juiste plek terecht gekomen. Zijn laatste eigenaren hebben werkelijk hemel op aarde verzet om hem te kunnen laten blijven, maar helaas was ook hun situatie net niet de juiste. En kon Santos daar niet aarden.

Al dit gewissel in zijn leven en al deze onzekerheid hebben hem wat onzeker gemaakt. Niet gek natuurlijk! Maar nu wel iets waar iemand echt rekening mee zal moeten houden. Santos zal het best op zijn plek zijn in een stressvrije omgeving, zo min mogelijk prikkels en zoveel mogelijk rust. Een vrijstaand huis met grote tuin in een rustige omgeving met baasjes die veel bij hem kunnen zijn. Een plek waar hij niet per se veel hoeft, maar lekker kan ontspannen. Santos plaatsen we niet in een rijtjeshuis of appartement.

Klopt zijn woonsituatie, dan klopt de rest ook al snel. Santos heeft namelijk veel leuke kanten! Hij is lief en aanhankelijk wanneer hij ontspannen is. Hij is graag bij je en houdt van de aanwezigheid van zijn baasje. Hij kent de basiscommando’s heel goed en is dan ook gehoorzaam. Hij is goed zindelijk en gaat graag mee in de auto. Santos is een speelse hond die heerlijk mee op pad kan voor lange wandelingen en mooie avonturen. Hij is gek op apporteren en kan lekker zwemmen.

Wees gerust dat uw huis in vertrouwde handen is bij hem! Hij is waaks en zal inbrekers zeker afschrikken. Bezoek wordt ook aangekondigd, hij blaft wat snel. Vandaar dat we hem niet in drukke woonwijken kunnen plaatsen, dan ziet hij te veel dingen (prikkels) waar hij op zal aanslaan. Wat hem ook weer stress geeft.

Santos heeft samengewoond met een andere hond, maar ook dat is voor hem een prikkel om op te reageren. We plaatsen Santos het liefst als enige huisdier in een huis. Hij kan goed en paar uurtjes alleen thuis zijn wanneer hij gewend is aan zijn nieuwe huis. Overdag alleen zijn vindt hij makkelijker dan ’s avonds.

Al met al is Santos dus zeker niet gewoon een groot uitgevallen Labrador met een bijzonder kleurtje, maar een individu met zijn eigen spelregels. We zoeken ervaren hondenmensen zonder kinderen of andere huisdieren in een vrijstaand huis met tuin. Een huishouden dat rustig en stabiel is en waar zo min mogelijk prikkels voor Santos zijn. Mensen die hem een kans geven en hem eindelijk dat permanente plekje kunnen bieden waar hij kan ontspannen.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda