Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Pica

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Pica.

Pica is een mooie valkparkiet die als vondeling bij de opvang is binnengekomen. We weten niets over zijn achtergrond. En zijn ook nog niet helemaal zeker van zijn/haar geslacht.

Pica is nog niet echt tam. Mensen vindt hij wel steeds minder eng, maar echt op je vinger of schouder zitten is nog een stap te ver. Waarschijnlijk gaat het om een jonge vogel die nog veel moet leren.

Als iemand graag een tamme vogel zoekt, dan is er nog wel aardig wat werk te verzetten met Pica. Daarvoor zoeken we ervaren mensen die weten wat ze doen, en met veel geduld en liefde dit proces in gang willen zetten. Wel iemand die al een andere valkparkiet heeft waar hij bij kan, Pica is nu echt een beetje eenzaam.

Een andere optie voor Pica is een volière waar meerdere valkparkieten zitten, en waar hij opgenomen kan worden in de groep. Daar kan hij dan lekker gewoon vogel zijn en genieten van zijn groepsgenoten. We merken dat hij het contact met andere vogels mist en daardoor veel schreeuwt. 

Ook vliegt hij graag en is hij zeker geen vogel voor in een kooi waar hij niet uit mag.
In conclusie zoeken we een plek voor Pica waar in elk geval al 1 andere valkparkiet woont, er genoeg ruimte is om lekker te kunnen vliegen en er mensen zijn die kennis hebben van de soort en de verzorging die daar bij hoort.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda