Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Pepper

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week is dat Pepper, een boomertje van 8 jaar.

Pepper is een boomer reutje van 8 jaar oud. Een prachtig eigenwijs baasje om te zien. Pepper is een hondje van een broodfokker. Dat is al een niet te beste start geweest, toen hij als pup opgehaald werd, was er bijvoorbeeld geen moeder te zien.

Pepper heeft daarna altijd gewoond bij een ouder stel. Daar ging alles redelijk goed: hij gedroeg zich goed bij de trimmer, goed bij de dierenarts en goed in huis. Echter, hij heeft bij de trimmer een keer een traumatische ervaring ondergaan: per ongeluk een knip in zijn lip. Sindsdien is hij achterdochtiger als iemand iets van hem wil en dat is een paar keer goed misgelopen bij zijn baasjes. Waarschijnlijk zijn waarschuwingssignalen genegeerd of niet gezien en zag Pepper maar één uitweg: bijten… En wel echt tegen zijn zin in, want hij staat daarna te beven van angst.

Pepper is daarom nu wel een hondje met een gebruiksaanwijzing. Gelukkig zien we hier in de opvang dat hij echt geen hopeloos geval is. Hij is aanhankelijk, lief, makkelijk zolang je niets van hem moet en gaat graag mee wandelen. Tijdens trainingssessies is hij heel goed te bereiken met wat lekkers en doet hij erg zijn best. Hij kan keurig zitten, af en kijken. En hij loopt heel netjes mee aan de riem.

In huis was Pepper een speels hondje en hij was makkelijk met andere honden en katten. Wat afwachtend naar vreemden en kinderen, maar voor zijn baasjes ook erg lief en aanhankelijk. Hij kon zelfs ook heerlijk op schoot zitten. Hij is netjes zindelijk, kan mee in de auto en moet regelmatig getrimd worden. Alleen thuis zijn vindt hij niet leuk, in de bench kon hij wel echt blaffen. Hier in de opvang blaft hij zelden tot nooit.

Pepper is een eigenwijs mannetje, we zoeken daarom mensen die dat goed begrijpen, zijn grenzen respecteren en dit mannetje nog een leven willen gunnen zoals elke hond dat verdient.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda