Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Makkes & Mukkes en Nicky

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: de hanen Makkes & Mukkes en Nicky.

Het duo Makkes en Mukkes is van middelgroot formaat. Hoewel ze graag van zich laten horen, zijn deze mannen verder ook erg bescheiden. Ze scharrelen een beetje rond, zijn niet erg druk, vinden elkaar prima gezelschap en blijven keurig achter een omheining van 1.40 meter. Hoewel 1.40m een hindernis is die met gemak genomen kan worden, gaan ze dit zelden aan.

Ze lopen nu lekker buiten rond op een omheind stukje grond, maar zoeken eigenlijk een mooi weiland, erf of tuin met een ruime ren waarop ze mogen rondscharrelen. Wel blijven het hanen, waardoor een thuis in een woonwijk natuurlijk niet het beste idee is.

Omdat deze hanen elkaar best aardig lijken te vinden, zouden ze ook samen geplaatst mogen worden, uiteraard moeten ze dan wel voldoende ruimte hebben. Nog fijner zou het voor ze zijn als ze beide hun eigen toompje hennen zouden krijgen.

Nicky is een leuke zijdehoender haan, hij is goed aan mensen gewend en laat zich zelfs aaien!
Op een mooi erf of in een mooie tuin zal hij waarschijnlijk gezellig aanwezig zijn als u buiten bent. Zoals de meeste kippen lust hij ook graag een lekker tussendoortje, dus als u hier gebruik van maakt zal hij u vast overal volgen en om lekkers komen vragen. Op deze manier kan het erg gezellig zijn, zo’n toompje kippen in de tuin!

Bij voorkeur zoeken we voor Nicky een leuk plekje waar hij voldoende ruimte krijgt met gezelschap van een aantal hennetjes, maar ook een vrijgezellengroepje zou een prima optie kunnen zijn. Wel hebben ze dan meer ruimte nodig en is het verstandig om er geen hennen bij te zetten. Aangezien Nicky wel graag van zich laat horen is hij niet geschikt voor in de stad, een plekje buitenuit is veel geschikter.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda