Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Makker en Pietje

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Makker en Pietje

Voor Makker zijn we op zoek naar een soortgenoot en in een ruime volière. Voor Makker vragen we een kleine bijdrage in de kosten (€ 12,50).

De valkparkiet is een sociale en slimme vogel die veel aandacht nodig heeft. Je kunt de valkparkiet het beste in een koppel houden omdat ze zich anders snel gaan vervelen. Ze kunnen erg tam en speels worden en hebben meestal een zachtaardig karakter. Let er wel op dat een valkparkiet hard kan bijten.

De valkparkiet is sociaal en nieuwsgierig van aard, en als hij zich eenmaal op zijn gemak voelt, zal hij zelf het initiatief nemen. Valkparkieten vinden het leuk om veel verschillende geluidjes te maken. Ze kunnen zachtjes kletsen, maar kunnen ook flink schreeuwen of zelfs proberen jou na te praten. Geef je valkparkiet voldoende afleidingsmogelijkheden; ze vinden het ontzettend leuk om dingen te leren en te ondernemen.

Valkparkieten leven niet graag alleen, zorg dus voor één of meerdere soortgenoten. Zorg voor een ruim verblijf, dit kan zowel binnen als buiten. Als je er voor kiest om je vogels buiten te huisvesten, zorg dan wel voor een warm en tochtvrij binnenhok zodat je vogels kunnen schuilen voor slecht weer en vorst. Zet het verblijf niet in de directe zon maar wel op een lichte, tochtvrije plek.

Ook voor Pietje zijn we op zoek naar een nieuw thuis, oftewel volière. Voor Pietje vragen we een kleine bijdrage (12,50 €) en plaatsen we hem alleen als hij bij andere vogels komt te wonen.

Parkieten zijn zwermvogels. De meeste soorten zijn heel sociaal en vredelievend. Parkieten hou je dus minstens met twee en liever nog in groep in een volière. Parkieten kunnen zowel binnen als buiten gehuisvest worden in een ruime kooi of volière. Het verblijf moet groot genoeg zijn zodat de vogels gemakkelijk in alle richtingen hun vleugels kunnen strekken en kunnen vliegen.

Parkieten zijn intelligente en ondernemende vogels. Verrijking helpt tegen afwijkend gedrag en verveling. Door nieuwe prikkels te geven stimuleer je de dieren en doorbreek je de dagelijkse routine. Het kan onder meer bestaan uit het variëren van voeding of het afwisselen van zit- en nestmogelijkheden. Een groot verblijf met veel open vliegruimte en in verschillende richtingen georiënteerde zitstokken is zeker noodzakelijk om verveling te voorkomen. Wissel speelgoed, klim- en nestmateriaal regelmatig af en plaats de zitstokken regelmatig op een andere hoogte.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda