Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Maari

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Maari, een prachtige Agapornis.

Maari is een leuk Agapornisje, waarvan we helaas niet weten of het een mannetje of vrouwtje is. Dankzij zijn ring weten we wel dat het een vogel van 2019 is, hij is dus nog erg jong.
Agapornissen zijn erg leuke vogels, maar ze kunnen wel luidruchtig zijn, iets wat gelukkig tot nu toe bij Maari dan weer erg meevalt. Agapornissen zullen altijd enig geluid produceren, maar door ze voldoende afleiding te geven in hun verblijf kunt u dit wel wat beperken. Een vogel die zich verveeld kan bijvoorbeeld meer gaan schreeuwen, iets wat uw buren zeker niet zullen waarderen.

Daarnaast hebben Agapornissen altijd gezelschap nodig van soortgenoten, ze kunnen een heel erg sterke band vormen met hun partner. De betekenis van de naam ‘Agapornis’ zegt hierin genoeg; Liefdesvogel. Dit is een rol die wij als mens natuurlijk nooit kunnen invullen en we plaatsen Maari dan ook alleen bij iemand waar hij voldoende ruimte krijgt (vogels moeten altijd kunnen vliegen) en gezelschap van een of meerdere andere Agapornissen.

Als u Maari zo’n plekje kunt bieden horen we graag van u, Maari is er in ieder geval helemaal klaar voor om naar een mooie voliére te verhuizen!


Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda