Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Lotte

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Lotte.

Lotte is een labrador teefje van bijna 9 jaar oud. Er is hier al eerder aandacht aan haar besteed maar helaas heeft ze nog geen nieuw thuis kunnen vinden. Lotte is een schat van een hond, alles wat je van een labrador mag verwachten: lief, vriendelijk, vrolijk en gezellig. Ondanks haar leeftijd heeft ze nog voldoende energie en levenslust. Het enige wat ontbreekt is een leuke plek met een warme mand waar ze oud kan worden.
Lotte is in Dierenopvang de Wissel terecht gekomen omdat haar baasje vanwege gezondheidsklachten niet langer voor haar kon zorgen.

Lotte is een van de favorieten bij de vrijwilligers, iedereen wil graag met haar een wandelen en Lotte vindt iedereen gezellig. Elke morgen weer stapt ze zonder ochtendhumeur uit haar mand en is ze weer klaar voor een dag vol gezelligheid. Daar houdt Lotte van, lekker onder de mensen zijn. Ze is niet een hond om alleen te laten in huis, dat vindt ze maar niks. We zoeken dan ook mensen die veel thuis zijn (of afwisselend thuis zijn) zodat ze zo weinig mogelijk alleen hoeft te zijn. Ze maakt niks stuk, maar gaat wel uit het raam kijken en blaffen als ze alleen thuis is.

In huis is Lotte een leuke hond, ze is rustig en heeft weinig eisen. Het is goed voor haar om regelmatig buiten te komen en lekker te wandelen. Maar apporteren, rennen en stoeien met andere honden is voor haar niet verstandig. Ze heeft twee versleten heupen, ze heeft daar nu geen last van en kan gewoon mee uit wandelen maar te veel actie zoals achter ballen aanrennen en andere inspannende activiteiten zijn niet goed voor haar. Gewoon lekker wandelen en zwemmen zijn goed voor haar zodat ze haar spieren sterk kan houden. Om te voorkomen dat ze pijn heeft krijgt ze pijnstillers en daar voelt ze zich prima bij.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda