Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Lily

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Lily, een leuke poes, maar wel een met een gebruiksaanwijzing.

Lily is een lieve maar pittige dame die op zoek is naar een bijzonder plekje. Er is afstand van haar gedaan omdat dat ze uit het niets haar eigenaar aanviel. Lily is een lieve dame die echter een beetje met haar zelf in de knoop zit. Deze lieve dame is kortgeleden geholpen en er zitten waarschijnlijk nog een paar hormonen in de weg. Het probleemgedrag begon namelijk tijdens de krolsheid. Waarschijnlijk heeft dit dus al aanwezig gedrag versterkt. Lily wil heel graag met je knuffelen, maar op dat zelfde moment wil ze je een tik op je hand geven omdat het haar dan toch te snel gaat of te veel spanning oplevert.

Lily is van kleins af aan gewend om met handen te spelen, iets wat over het algemeen afgeraden wordt. Dit spel werd in dit geval waarschijnlijk nog iets extra versterkt als je veel hormonen in je lijfje hebt.
Wij denken dat Lily prima herplaatst kan worden, maar dan wel bij iemand die wat meer van kattengedrag af weet en niet schrikt van een haal hier en daar. Het belangrijke bij een kat als Lily is om haar het initiatief te laten nemen, niet te lang door te gaan en rustig vertrouwen op te bouwen. Naarmate ze langer bij u woont zult u haar gedrag steeds makkelijker kunnen herkennen en op tijd stoppen waardoor zij ook weer meer vertrouwen in u krijgt. Ze is geen ultieme schootkat, maar wel een leuke eigengereide dame die een fijn plekje zoekt. Wanneer ze u kent en zich op haar gemak voelt, kan ze opbloeien tot een lieve en aanhankelijke poes.

Vanwege haar gedrag plaatsen we Lily niet bij kinderen. Andere huisdieren is ook niet verstandig.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

|Doorsturen

BuienradarAgenda