Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Levi Mercury

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Levi Mercury.

Levi Mercury is een stoere kater om te zien, maar heeft stiekem een heel klein hartje. Hij is bij ons gekomen vanwege dat het kindje van zijn vorige eigenaar helaas allergisch bleek te zijn voor hem.

Levi moet nog erg wennen aan het asielleven bij ons. Hij is een rustige zelfstandige kater die gek is op aandacht. Hij is geen schootkater, hij ligt liever bij je in de buurt. Hij is geen kater die van optillen houdt, hij wil liever met zijn vier pootjes op de grond blijven. Hij is leuk met kinderen, hiermee wil hij ook wel knuffelen.

Levi is bij ons gecastreerd en na een medische check bleek dat hij een FIV-positief is. Hij draagt het FIV-virus wat verwant is aan het HIV-virus dat bij mensen Aids veroorzaakt. FIV wordt daarom ook wel kattenaids genoemd. FIV is niet besmettelijk voor mensen, maar FIV-katten kunnen het virus wel op andere katten overdragen. Bijvoorbeeld via bloedcontact bij een heftig gevecht. Levi heeft daarom een privékamer waar hij niet in contact kan komen met andere asielkatten. Hij is een lieve goedzak, maar we konden het risico op een knokpartij natuurlijk niet nemen.

Levi is bijna zeven jaar jong en heeft nog geen ziekteverschijnselen. Dus willen we hem een kans geven. Iemand die deze kater een mooi leven kan geven, met de wetenschap dat hij een deel daarvan ziek zal zijn. FIV tast het immuunsysteem aan waardoor de kat gevoelig wordt voor allerlei infecties.

We zoeken voor Levi een thuis, waar hij genoeg ruimte en afleiding binnen krijgt, hij mag niet naar buiten of zal in een kattenren kunnen. Ook moet hij de enige kat in het huishouden zijn, gezien zijn ziekte. Op de volgende website kunt u zich inlezen in wat FIV precies inhoudt: https://www.licg.nl/katten/kattenaids-fiv/

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda