Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor lapjespoes Misty

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: lapjespoes Misty.

Misty is een mooie lapjespoes van 8 jaar oud. Ze is bij ons binnengekomen vanwege gezondheidsklachten van haar eigenaresse. Misty heeft een lief karakter, maar vindt het ook fijn om haar eigen gangetje te gaan. Ze is geen poes die graag bij je op schoot ligt en opgepakt wil worden. Ze heeft namelijk een eigenzinnig karakter en gaat graag haar eigen weg. Haar grenzen geeft zo ook duidelijk aan, ze moet ook als ze naar de dierenarts moet, zelfs onder een roesje, omdat ze anders niet te benaderen is voor de dierenarts. Ook thuis fixeren zal in het begin waarschijnlijk niet gaan, wie weet wordt ze hier wel gemakkelijker in.

We zoeken voor Misty iemand die haar aanwezigheid voldoende vindt. Wel de gezelligheid van een huisdier, maar niet een die de hele dag achter je aanloopt. Misty kan af en toe fel uit de hoek komen als ze ergens geen zin in heeft of genoeg heeft van alle aandacht. Misty zoekt iemand die haar in haar waarde laat. Ze is een typische driekleur poes met pit!

We weten niet of ze goed met andere katten is, maar vanwege haar karakter plaatsen we haar liever niet bij andere huisdieren. Bij (oudere) kinderen zou kunnen, zolang deze haar grenzen accepteren. Een plek waar ze het rijk alleen heeft, is waarschijnlijk het fijnst voor Misty.

Ook in de opvang merken we dat ze best van aandacht houdt. Ze laat zich graag aanhalen maar ze moet je wel een beetje kennen voordat ze daar echt in kan ontspannen, een te snelle benadering waardeert ze ook niet, dan kan ze nog blazen.

We merkten in de opvang dat ze wat moeite had met plassen en hebben haar urine na laten kijken. Hieruit kwam dat ze blaasgruis had. Het is dan ook wel te begrijpen dat ze minder vriendelijk op ons reageerde. Met medicatie en dieetvoeding gaat het inmiddels goed, zolang ze op deze voeding blijft verwacht de dierenarts ook in de toekomst geen verdere problemen. Is dat allemaal geen bezwaar voor u en wilt u Misty een fijn thuis bieden? Ze wil je graag ontmoeten!


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda