Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Kyra

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Kyra, een leuke staffordteef.

Kyra is een mooie grote meid van 5,5 jaar oud. Ze is een forse dame, maar met een hart van goud. Helaas bleek de combinatie van een oude en jongere hond (Kyra) niet ideaal voor de eigenaren en is het nu tijd voor Kyra om een ander huisje te vinden.

Kyra is een lieve hond die makkelijk contact met je maakt. Ze is energiek, jong en enthousiast. Omdat ze met een oudere hond samenwoonde werden er alleen korte rondjes gelopen en daardoor is Kyra een klein beetje te dik, en heeft ze nu niet zoveel conditie. Als ze weer helemaal slank en gespierd is, is ze echt een beauty om te zien! En zal ze het heerlijk vinden om met een actieve baas mee op pad te gaan.

Kyra heeft gewoond in een gezin, inclusief een jong kindje. Dat is hartstikke goed gegaan en ze lijkt dan ook een allemansvriend. Hier in de opvang zien we dat ook. Ze is vriendelijk, vrolijk en gaat met iedereen mee naar buiten voor een wandeling.

Ze is een speelse hond en gek op een touw en stoeien. De bal kan haar niet zo boeien. Veel leuker vindt ze het om met de baas te spelen! Ze is in huis verder makkelijk en er zijn nooit problemen met haar geweest. Ze sliep in huis in de bijkeuken met de oudere hond en kan even alleen thuis zijn. Dit is wel altijd met de andere hond geweest. Houd er rekening mee dat het in een nieuw huis even netjes opgebouwd moet worden.

Zo prima als Kyra de andere hond vond, zo stom vindt ze katten! Daar wil ze achteraan jagen en niet mee samenwonen. De kippen daarentegen vond ze dan weer geen probleem. Ze vindt het fijn om een tuin tot haar beschikking te hebben.

Buiten is Kyra bijna niet met andere honden in aanraking geweest. Ze werd uitgelaten op korte rondjes met de oude hond. En kwam nooit op losloopplaatsen of iets dergelijks. Spelen met vreemde honden is daardoor nooit aan de orde geweest.

We zoeken voor Kyra een gezellig huishouden waar er veel tijd en aandacht voor haar zal zijn.

 


 Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda