Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Holger

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Holger, een lieve, maar wel heel gevoelige kat die echt op zoek is naar een stabiel plekje waar hij de tijd krijgt om te wennen.

Holger is een prachtige zwart-witte kater van ongeveer 10 jaar oud. Hij is bij ons gebracht omdat zijn eigenaar niet meer voor hem kon zorgen.

Holger is een tikkeltje verlegen en heeft best een momentje nodig om de kat uit de boom te kijken. Wanneer hij weet dat het goed is komt zijn lieve karakter al snel naar voren. Hij kan erg genieten van een aai maar durft er zelf vaak nog niet om te vragen. Wanneer hij je goed vertrouwt kan hij goed kopjes geven en flink spinnen. Ook kan Holger aardig wat kletsen.

Holger heeft in het verleden samengewoond met meerdere katten. Dit ging niet altijd even goed. Holger reageert wat wisselend op andere katten. Eventueel kan hij samen wonen met een rustige oudere kat die wel sociaal is naar andere katten, maar hij mag ook als enige kat ergens komen wonen.

Holger is gewend om lekker naar buiten te kunnen. Dit vindt hij heerlijk en zou hij in de toekomst ook graag weer willen. Bij zijn vorige huis was er geen kattenluik beschikbaar, de deur werd dan ook dag en nacht voor hem geopend. Hij kon flink klagen als het wat te lang duurde en het is dan ook aan te raden om voor hem een kattenluik te hebben.

Of Holger met honden kan opschieten is niet bekend. Vanwege zijn toch wel wat verlegen karakter komt hij in een huis met jonge kinderen waarschijnlijk niet goed tot zijn recht. Een huishouden met wat oudere kinderen zou wel kunnen. Heb jij een huis met kattenluik en tuin en zie je Holger helemaal zitten? Neem dan contact op! Dat kan via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda