Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Floortje

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Floortje.

Floortje is samen met poes Juultje bij ons binnen gekomen, omdat ze soms een plasje op een andere plaats deden. Deze klacht is niet grondig onderzocht en omdat we ze graag een kans geven hebben we ze opgenomen. Ons is opgevallen dat ze elkaar niet heel leuk vinden en dat ze, nadat ze gescheiden gezet zijn, keurig zindelijk zijn! Geen druppel komt er naast de bak!

Floortje is gek op aandacht en geniet zichtbaar en volop van aaien! Ze heeft met een hond samen geleefd en ze is een rustig huishouden gewend. We zien hier een super lieve kat, waarvoor we een rustig huishouden (geen andere katten, geen kinderen) zoeken, waar ze volop in belangstelling staat en al haar liefde met u mag delen! Ze is waarschijnlijk meer een binnenkat dan dat ze veel naar buiten gaat.

Uiteraard zal ze kort de kat uit de boom kijken na herplaatsing, maar dat zal vast niet lang duren! In de beginfase kan het verstandig zijn haar bijvoorbeeld meerdere kattenbakken te geven, om gewenning makkelijker te maken en om problemen te voorkomen. Eventueel kunt u daarbij voor de zekerheid grit en houtkorrels in de bakken doen om te zien of ze ergens een voorkeur voor heeft. Op houtkorrels is Floortje hier goed zindelijk. Bij goed gedrag kan het aantal kattenbakken waarschijnlijk later weer afgebouwd worden.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda