Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Broer

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week vragen wij uw aandacht voor Broer, een lieve kat die een beetje pech heeft gehad, en die in het begin even tijd nodig heeft om het vertrouwen te winnen.

Broer is als vondeling bij ons binnengekomen, helaas is er dus niets bekend over zijn achtergrond. We hebben hem inmiddels leren kennen als een kater die spreekwoordelijk de kat uit de boom kijkt. Wanneer die kat er eenmaal uit is dan is hij een gezellige kater, die veel om aandacht vraagt en heel goed kopjes kan geven. Broer verdient een plekje waar hij even mag wennen en die aandacht ook volop krijgt.

Bij binnenkomst bleek Broer op ieder wang een abces te hebben, deze zijn bij de dierenarts schoongemaakt. En uiteraard is hij hier verder voor behandeld. Ook moest hij een kapje om, hoewel, Broer dacht hier iets anders over. Dat stomme kapje moest en zou af! Elke keer deden we het kapje weer om, maar elke dag was het wel weer raak dat Broer hem af had gekregen. Daardoor duurt het herstel van de wonden langer dan gehoopt en verwacht. De afgelopen weken zijn we de antibiotica gaan afbouwen en sinds vorige week heeft hij geen medicatie meer. Het is dan nu ook eindelijk tijd voor deze pechvogel om weer een eigen plekje te krijgen.

Broer is gek op eten en dan weet hij van gekkigheid niet wat hij moet doen. Tijdens het eten geven loopt hij nadrukkelijk voor je voeten om te voorkomen dat je hem vergeet iets te geven. Je krijgt niet eens de tijd om iets in het bakje te doen, of hij zit al met zijn snuit in het etensbakje. Voor Broer zoeken we een plekje waar zijn grote honger wordt gewaardeerd en waar hij vooral wordt uitgedaagd qua eten. Katten zijn van nature ook echte jagers en willen graag iets doen voor hun eten. Deze kater zoekt uitdaging door middel van ‘voerverrijking’. Hier zijn online veel ideeën over te vinden, van wc-rolletjes in een doosje tot tuimelspeeltjes.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda