Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 3 konijnen

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Afgelopen december kregen wij drie konijnen binnen die los op straat liepen. Het ging om twee mannetjes en een vrouwtje, het laat zich bij konijnen dan natuurlijk al snel raden dat het hier niet bij ging blijven... 12 januari is moederkonijn Ansje dan ook bevallen. Haar 6 jongen zoeken nu goede nieuwe tehuizen, het gaat om 3 mannetjes en 3 vrouwtjes, waarvan 1 mannetje (wit/zwart) al gereserveerd is en een mannetje en vrouwtje al samen herplaatst zijn (de 2 blauw/grijzen).

De konijntjes zijn hier opgegroeid in de opvang en hebben dus vrij veel aandacht gekregen, ze zijn nieuwsgierig en hebben open, vriendelijke karaktertjes. Zowel vader als moeder zijn vrij groot, het worden in ieder geval wel konijnen van 4 kg of meer. Ze hebben dan ook een heel ruim verblijf nodig, of nog leuker een mooie omheinde tuin of lekker de vrijheid in huis.

Aangezien deze konijnen veel aandacht hebben gekregen zijn ze waarschijnlijk erg leuk voor een gezin met kinderen, ze komen uit zichzelf naar je toe en komen dan regelmatig lekker even bij je liggen. Ook laten we ze een aantal keer met een (grote) hond kennismaken, dus met een sociale hond moeten ze vast ook goed overweg kunnen, mits u deze natuurlijk op de juiste manier aan de konijntjes voorstelt.

Konijnen zijn vrij intelligente dieren, en zeker jonge konijnen zijn nog erg speels. We zoeken voor deze konijnen dan ook mensen die ze een uitdagend verblijf aanbieden (of ze misschien zelfs trucjes aan gaan leren) en waar ze als koppel, of in ieder geval bij een ander konijn geplaatst worden. Een konijn kan ook bij voldoende aandacht van mensen namelijk niet alleen geplaatst worden, aangezien het erg sociale dieren zijn. Wij plaatsen deze konijntjes dan ook niet als ze geen gezelschap krijgen. Omdat mannetjes en vrouwtjes onderling problemen kunnen geven plaatsen wij onze konijnen verder niet als man/man of vrouw/vrouw koppel. Bij voldoende ruimte is het maken van groepjes in overleg wel mogelijk.

De mannetjes kunnen nog niet gecastreerd worden op het moment dat ze naar hun nieuwe baasjes verhuizen. Zij zullen dus tijdig gescheiden moeten worden van uw vrouwtje als deze niet gecastreerd is en kunnen dan na castratie weer bij het vrouwtje gezet worden. Dit is qua huisvesting wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. 

Er zijn nog 3 konijntjes beschikbaar, het zwarte konijn is een mannetje en de 2 wit/blauwe zijn vrouwtjes, ze zijn nu 9 weken oud.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. E-mails over dieren verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda