Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 2 konijnen

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: twee konijnen.

Eind juni kreeg de dierenambulance melding van een wasmand vol konijnen bij het Leeuwarder bos. Het bleek uiteindelijk te gaan om twee volwassen konijnen en vijf jongen. Op dit moment zijn er nog maar twee vrouwtjes beschikbaar, de mannetjes 
en de overige vrouwtjes zijn al herplaatst.

Konijnen zijn slimme dieren, en zeker jonge konijnen zijn ook erg speels. We zoeken voor deze konijntjes dan ook mensen die ze een uitdagend verblijf aanbieden en waar ze als koppel, of in ieder geval bij een ander konijn, geplaatst worden. Een konijn kan ook bij voldoende aandacht van mensen namelijk niet alleen geplaatst worden, aangezien ze 
erg sociaal zijn. Vanwege het feit dat mannetjes en vrouwtjes samen houden onderling problemen kan geven plaatsen wij ze niet als man/man of vrouw/vrouw koppel. Bij voldoende ruimte is het maken van groepjes in overleg mogelijk.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda