Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 15 hamsters

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: een groep van 15 hamsters!

Kortgeleden kregen we in de opvang een groep hamsters binnen die gehuisvest werden in één kleine plastic bak. Deze was duidelijk te klein voor ze, en zoals te verwachten viel; na enige gezinsuitbreiding(en) was het nog krapper. We hebben ze dan ook inmiddels gescheiden van elkaar.

Het betreft Syrische hamsters, en deze staan bekend als echte solitaire dieren. We zoeken dan ook plekjes voor ze waar ze een mooi verblijf voor zichzelf krijgen. Het liefst willen zo ruim mogelijk wonen met af en toe een veranderende inrichting, zodat ze steeds opnieuw wat hebben te ontdekken. De hamsters zijn gewend aan mensen, je kunt ze wat aaien en ze komen altijd even kijken, maar zijn nog niet heel erg tam. Optillen vinden ze bijvoorbeeld echt nog heel erg eng. Als u dus graag een tamme hamster wilt, zult u hier met enig geduld nog wat verder aan moeten werken.

Wie kan één of meerdere hamsters een plekje bieden, met de ruimte die ze het liefst hebben en ook zeker verdienen?

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda