Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Chicha

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Chicha.

Chicha is bij ons gekomen omdat ze niet van kinderen houdt. Bij haar vorige huisje was er sprake van gezinsuitbreiding, waardoor ze niet kon blijven. Nu zoekt ze vanuit ons naar haar nieuwe stekkie.

Chicha is een echte schildpadpoes, met ook de typische karaktertrekjes. Zo is ze behoorlijk eigenwijs en eigenzinnig, en kan ze soms pittig uit de hoek komen. Tegelijkertijd is Chicha ook een enorm lieve en aanhankelijke kat. Luid spinnend komt ze je begroeten en kopjes geven, maar wel alleen als zij daar zin in heeft. Wil je haar aaien zonder dat zij daar behoefte aan heeft, dan kan ze dit prima duidelijk maken door van zich af te meppen. Gelukkig meestal zonder nagels! Wanneer je haar beter leert kennen en respect hebt voor haar grenzen is Chicha echt een schat van een kat! Andere katten is ze echter geen fan van; we zoeken voor haar bij voorkeur een plekje zonder andere huisdieren.

Bij haar vorige eigenaar had Chicha de mogelijkheid om naar buiten te kunnen. Dit kon ze zeker waarderen en zal ze in haar nieuwe huis ook graag willen.
Voor Chicha zoeken we dan ook een huis zonder kinderen (evt. zou vanaf een jaar of 14 kunnen), bij mensen die enige ervaring met katten hebben, de tijd willen nemen om haar en haar grenzen te leren kennen en die niet bang zijn om soms een haal te krijgen.

Zoekt u een prachtige kat met wat karakter, zoek dan niet verder en kom kijken bij Chicha!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen