Nieuws

Piet Paulusma 35 jaar bij Omrop Fryslân

Dinsdag 1 december is het de hele dag feest bij Omrop Fryslân. In verschillende radio- en televisieprogramma’s wordt aandacht besteed aan het jubileum van Piet Paulusma, die 35 jaar actief is als weerman.

 

Op 1 december 1985 om half één was Piet Paulusma (toen 28 jaar oud) voor het eerst op de radio te horen bij Omrop Fryslân. Hij presenteerde het weer als vervanger van Hans de Jong. Piet is inmiddels bekend in heel Nederland. Zo werd hij verkozen tot populairste weerman van 1999, 2000 én 2006.

Piet zorgt altijd voor een lach op het gezicht van iedereen. Piet gaat door weer en wind om het weerbericht op locatie te presenteren. Zijn bekende praatjes en natuurlijk het welbekende ‘Oant moarn’ is zo in heel Nederland bekend geworden.

Alles staat 1 december in het teken van het 35-jarig jubileum van Piet Paulusma. Van radioreportages over Piets carrière, tot verhalen van bekenden uit Piets omgeving en felicitaties vanuit het hele land. Via de ‘Lokwinsketelefoan’ kan iedereen Piet de gehele dag feliciteren. Dat kan door te bellen met 05-7009777 en een bericht achter te laten. Een vraag of boodschap voor Piet? ’s Middags schuift Piet Paulusma aan in het radioprogramma Weistra op wei. Hij beantwoordt daar alle vragen die luisteraars insturen via de Omrop-app.

’s Avonds wordt op televisie in een uitgebreide Fryslân Hjoed wederom aandacht besteed aan het jubileum van Paulusma. Zo is onder andere een reportage te zien met daarin verhalen van bekenden over het begin van Piets carrière als weerman en andere mooie verhalen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda