Nieuws

Pierre en Erna Wispelaere-Haskar 60 jaar getrouwd

Pierre de Wispelaere (1939) en Erna Haskar (1937) vierden gisteren, dinsdag 26 oktober, hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar gefeliciteerd namens het gemeentebestuur van Harlingen.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

In 1958 leerden zij elkaar kennen in Roermond. Erna werkte bij Philips en Pierre was beroepsmilitair bij de Marine Luchtvaartdienst op het vliegveld Valkenburg, bij Katwijk. Tegenwoordig speelt hier Soldaat van Oranje! In 1959 werd Pierre voor 18 maanden geplaatst op het vliegkamp HATO op Curaçao. De vriendschap tussen beiden werd hechter, ze bleven elkaar brieven schrijven. Erna bleef hem die 18 maanden trouw! De thuiskomst van Pierre in 1960 was romantisch, voor twee weken, toen was zijn verlof weer voorbij en werd hij weer geplaatst op Vliegveld Valkenburg.

Om dichter bij elkaar te zijn, besloot Erna haar baan bij Philips in Roermond te ruilen met Philips Den Haag. Zij ging op kamers wonen en Pierre woonde in de kazerne. Na een tijd verkering te hebben gehad vroeg Erna hem ten huwelijk! Pierre was overdonderd maar stemde toe en zo trouwden ze op 26 oktober 1961 in het stadhuis van Den Haag. Ze gingen daarna ook in Den Haag wonen, waar in 1962 een dochter werd geboren.

Het echtpaar besloot uit het drukke Den Haag te vertrekken en vond een appartement in Katwijk. Later kochten ze hier een huis. Pierre was veel van huis door het werken als bemanningslid op patrouillevliegtuigen van de Marine, Erna regelde thuis alles vlekkeloos. In 1989 is Pierre met functioneel leeftijdsontslag gegaan. Erna, die inmiddels in de zorg werkte, hing haar schort ook aan de kapstok!

Om meer de rust op te zoeken besloot het echtpaar in 1992 in Harlingen te gaan wonen. Ze kochten een huis aan de Galeihof. Het was een plek om te zoenen met uitzicht op het weiland van Boer Sijtsma. Ze voelden zich hier meteen thuis bij heel fijne buren. Erna werd actief bij de dansgroep Hazepas en deed later bingomiddagen bij de ANBO. Ze bouwde een vriendinnenkring op. Pierre kon het met zijn modeltreinen-hobby goed vinden bij de Friesche Modelbaan Club in Leeuwarden.

Na jaren aan de Galeihof te hebben gewoond besloot het echtpaar, gezien de oplopende leeftijd het huis te verkopen en een appartement van de Bouwvereniging aan de Koningin Wilhelminastraat te betrekken. Het echtpaar woont hier nu al ruim 11 jaar met veel plezier tussen schatten van buren. Pierre en Erna zijn verblijd met twee kleinzonen en twee achterkleindochters.

|Doorsturen

BuienradarAgenda