Nieuws

Peter Glasbeek stopt als wethouder in Oegstgeest

OEGSTGEEST - Wethouder Peter Glasbeek heeft gisteren zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad van Oegstgeest. Glasbeek was wethouder voor Progressief Oegstgeest (PrO). Hij stapt op omdat coalitiepartner VVD hem heeft laten vallen, nadat hij een amendement negeerde. Glasbeek was eerder wethouder in Harlingen.

Het nieuws uit Oegstgeest draait om plannen voor een landgoed. Lokale omroep Sleutelstad deed verslag van de kwestie; Glasbeek meldt dat uitvoering van het amendement onmogelijk bleek.

Peter Glasbeek kwam eind 2011 naar Harlingen, nadat wethouder Jan de Boer na ruim een jaar opstapte. De Boer bleek niet opgewassen tegen de onstuimige politiek uit de periode van Frisse Wind. 

Peter Glasbeek bleef vaak wat meer op de achtergrond. Hij pakte het onderwijs in de gemeente Harlingen aan en zette een sportvisie op de rails. Daarnaast voorkwam Glasbeek sluiting van het Harlinger zwembad.

Na de gemeenraadsverkiezingen van 2014 was er geen plaats meer voor Glasbeek, toen de coalitiepartijen CDA, Harlinger Belang en PvdA elk een wethouder aandroegen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda