Nieuws

Patiënten gaan digitaal aanmelden in MCL Leeuwarden en Harlingen

Sinds afgelopen maandag kunnen polikliniekpatiënten hun komst digitaal melden in het MCL in Leeuwarden. De patiënt meldt zich bij de hoofdingang aan bij aanmeldzuil en vervolgt zijn route naar de polikliniek of functieafdeling. Daar checkt de patiënt in, waarna de patiënt in de wachtkamer plaatsneemt en wordt opgeroepen door de zorgverlener. In MCL Harlingen is deze werkwijze al op 14 december gestart; de eerste ervaringen in Harlingen met de nieuwe werkwijze zijn goed.

Patiënten melden zich bij de aanmeldzuil met de afsprakenbrief. Op de brief staat een barcode of QR-code, die door een scanner op de aanmeldzuil wordt gelezen. Aanmelden kan ook met het patiëntnummer of eigen naam. Bij de aanmelding kan de patiënt op het scherm controleren of het MCL de juiste persoonsgegevens heeft en over welke overige gegevens het MCL mag beschikken. Ook worden via het scherm enkele standaardvragen over resistente bacteriën gesteld. Nieuwe patiënten worden verwezen naar de servicebalie voor verdere inschrijving en een ID-check.

Patiënten kunnen zich ook alvast thuis inchecken via het patiëntenportaal mijnMCL. Dit kan vanaf drie dagen voor de afspraak. De patiënt controleert dan ook de persoonsgegevens en kan deze aanpassen. Als er openstaande vragenlijsten zijn, die belangrijk zijn voor de betreffende afspraak, dan kan de patiënt deze invullen. Vervolgens krijgt de patiënt een QR-code. In het ziekenhuis hoeft de patiënt zich dan alleen in te checken bij de zuil van de polikliniek of functieafdeling. Hiervoor gebruikt de patiënt zijn mobiele telefoon met daarop de QR-code in mijnMCL. 

Er zijn van 8.00 tot 17.00 uur gastvrouwen en heren bij de aanmeldzuilen aanwezig om patiënten die nog moeten wennen aan de nieuwe werkwijze, wegwijs te maken. De werkwijze met aanmeldzuilen is al in veel Nederlandse ziekenhuizen gemeengoed. Doordat de patiënt zelf incheckt en aanmeldt kan het ziekenhuisbezoek vlotter en efficiënter verlopen en heeft de patiënt eigen regie in het vastleggen van persoonlijke gegevens. Meer informatie: www.mcl.nl/zuilen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda