Nieuws

Parkeer-rechtszaak gemeente en Van Meurs naar kamer voor handelszaken

LEEUWARDEN – De gemeente Harlingen en Nico van Meurs, exploitant van eilandparking P1, zien elkaar volgende week weer in de rechtszaal. De kantonrechter heeft de zaak - waar Rederij Doeksen zich in heeft gemengd - doorverwezen naar de kamer voor handelszaken.

Van Meurs eist dat hij tot in 2042 de parking bij de Tsjerk Hiddessluizen mag exploiteren. Vorig jaar liep het contract met de gemeente na 25 jaar af, en Van Meurs vroeg om verlenging met nog eens 25 jaar; een recht dat is vastgelegd in het contract.

De gemeente wil echter meer geld van het eilandparkeren, en wil aanbesteden. Van Meurs stapte naar de rechter om te voorkomen dat er wordt aanbesteed, en eist dat de huurovereenkomst met de gemeente wordt voortgezet. Rederij Doeksen mengde zich in de zaak als aanbestedingskandidaat; de rederij wil de passagiers graag een ‘full service’ bieden, inclusief parkeerplek.

Volgens de kantonrechter is er geen sprake van een huurovereenkomst, maar van een concessieovereenkomst, en moet de zaak daarom behandeld worden door de kamer voor handelszaken. De zaak staat op de agenda voor woensdag 18 juli.

|Doorsturen