Nieuws

Orde op zaken aan Zoutsloot/Herenwaltje

HARLINGEN - De gemeente Harlingen en Port of Harlingen stellen orde op zaken aan Zoutsloot/Herenwaltje. Afmeerplanken, trappetjes en bolders van bewoners moeten plaatsmaken voor nettere afmeervoorzieningen voor kleine boten.

De Boer & De Groot Civiele Werken gaat afmeerplanken en -ringen aanbrengen aan de noord- en oostoever van Zoutsloot/Herenwaltje. De gemeente Harlingen en Port of Harlingen vragen bewoners om eigen voorzieningen te verwijderen, voor week 50 (10 december). De werkzaamheden worden in week 50 en 51 aan de oneven zijde uitgevoerd.

“Na het aanbrengen van de nieuwe afmeerplanken en -ringen worden particuliere voorzieningen niet meer gedoogd”, meldt de gemeente in een persbericht. “Eventueel aanwezige voorzieningen die niet zijn weggehaald worden verwijderd.”

Omdat de werkzaamheden grotendeels vanaf het water uitgevoerd moeten worden, moeten vaartuigen verplaatst worden. “Vaartuigen die bij aanvang van de werkzaamheden niet zijn verplaatst worden verwijderd.” De gemeente stelt voor de vaartuigen tijdelijk te verplaatsen naar het Noordijs, de Rommelhaven of het gedeelte Zoutsloot ten westen van de Zeepziederstraat.

Niet-geregistreerde vaartuigen worden als weesvaartuig tenminste 13 weken in bewaring genomen. Binnen deze termijn kan de eigenaar het vaartuig tegen vergoeding van kosten terugkrijgen. Het eigendom moet wel aantoonbaar zijn. De gemeente meldt verder in het persbericht dat eigenaren voorzien dienen te zijn van een registratiesticker, maar bedoeld wordt natuurlijk dat de sticker op het pleziervaartuig hoort (ook vaartuigen die vrijgesteld zijn van havengeld). Eigenaren van geregistreerde vaartuigen worden nog door de Havendienst van Port of Harlingen geïnformeerd.

 

|Doorsturen